Wielozadaniowy rondel ze stali nierdzewnej będzie Ci służyć przez lata dzięki wysokiej jakości stali nierdzewnej i precyzyjnej produkcji. Idealny do gotowania warzyw, owoców, potraw z jajek, kremowych konsystencji, owsianki, żywności dla dzieci, polew, gorącej czekolady, sosów i gotowych posiłków do podgrzania. Z łatwością zaspokaja szerokie spektrum potrzeb kulinarnych.
Rozgrzej rondel na średnim ogniu, aby zapewnić równomierne gotowanie. Dodaj składniki i gotuj zgodnie z instrukcją przyrządzania potraw. W celu uniknięcia uszkodzenia powłoki zapobiegającej przywieraniu należy używać przyborów drewnianych lub silikonowych. Myć ręcznie delikatnym detergentem oraz unikać stosowania środków ściernych. Przechowuj w chłodnym, suchym miejscu, aby zachować trwałość naczyń.
Zestaw zawiera:
Patelnie iCook™ są wykonane ze stali nierdzewnej typu 304, które zawierają 18–20% chromu i 8–10% niklu, czyli 18/10.
Patelnie iCook™ są pokryte powłoką zapobiegającą przywieraniu, a jednowarstwowy korpus z pochyłą krawędzią ułatwia zsuwanie z patelni potraw, takich jak omlety i naleśniki. Patelnie do smażenia sauté mają wykończenie ze stali nierdzewnej i wielowarstwowy korpus, dzięki czemu zapewniają lepsze rozprowadzanie ciepła.
Naczynia iCook™ można stosować w piekarniku lub na płycie kuchennej. Patelnie można stosować w piekarniku w temperaturze do 204°C. Pamiętaj, że rzeczywista temperatura w piekarniku czasami znacznie odbiega od wskazywanej. Należy sprawdzić temperaturę za pomocą termometru do piekarnika. Patelni nie wolno używać do pieczenia, ponieważ temperatury mogą z łatwością przekraczać 260°C. Częste używanie patelni w piekarniku może spowodować zmatowienie uchwytów.
Tak. W pełni zamknięta aluminiowa podstawa jest odpowiednia dla wszystkich typów kuchenek, od gazowych i elektrycznych po szklane i ceramiczne.
Tak, jednak nie zalecamy umieszczania naczyń w zmywarce, ponieważ różne substancje i gorące cykle suszenia mogą uszkodzić uchwyty/gałki, które nie są objęte gwarancją.
Przed pierwszym użyciem umyj naczynia w roztworze płynu do mycia naczyń Amway Home™ Dish Drops™ i octu, aby usunąć pozostałości olejów i środków polerujących. Po umyciu dokładnie spłukać.
Po każdym użyciu należy jak najszybciej umyć patelnię płynem do mycia naczyń Amway Home™ Dish Drops™ i gorącą wodą. Gdy patelnia jest gorąca, nie wolno jej narażać na kontakt z zimną wodą, aby uniknąć jej odkształcenia.
Na zewnętrznych powierzchniach nie należy używać żadnych czyścików z wełny stalowej, proszków ściernych ani czyścików Amway Home™ Scrub Buds™. Czyściki Amway Home™ Scrub Buds™ można stosować wyłącznie na wewnętrznej i dolnej części patelni.