Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, umożliwiając duszenie mięs w celu uzyskania delikatnej konsystencji lub gotowania sosów. Poza podstawowymi funkcjami ten rondel otwiera świat możliwości kulinarnych, niezależnie od tego, czy smażysz, przyrządzasz potrawy sauté, czy redukujesz składniki, aby stworzyć kulinarne dzieła.
Certyfikat NFC
2-litrowy rondel z pokrywką iCook
Idealny do przygotowywania zup i gotowania warzyw oraz owoców.
3-litrowy rondel z pokrywką iCook
3-litrowy rondel z pokrywką to dokładnie to, czego potrzebujesz do gotowania ryżu lub dużych warzyw, takich jak brokuły czy kalafior.
Zestaw 4-elementowy zawiera:
Tak, jednak nie zalecamy umieszczania naczyń w zmywarce, ponieważ różne substancje i gorące cykle suszenia mogą uszkodzić uchwyty/gałki, które nie są objęte gwarancją.
Patelnie iCook™ są pokryte powłoką zapobiegającą przywieraniu, a jednowarstwowy korpus z pochyłą krawędzią ułatwia zsuwanie z patelni potraw, takich jak omlety i naleśniki. Patelnie do smażenia sauté mają wykończenie ze stali nierdzewnej i wielowarstwowy korpus, dzięki czemu zapewniają lepsze rozprowadzanie ciepła.
Patelnie iCook™ są wykonane ze stali nierdzewnej typu 304, które zawierają 18–20% chromu i 8–10% niklu, czyli 18/10.
Naczynia iCook™ można stosować w piekarniku lub na płycie kuchennej. Patelnie można stosować w piekarniku w temperaturze do 204°C. Pamiętaj, że rzeczywista temperatura w piekarniku czasami znacznie odbiega od wskazywanej. Należy sprawdzić temperaturę za pomocą termometru do piekarnika. Patelni nie wolno używać do pieczenia, ponieważ temperatury mogą z łatwością przekraczać 260°C. Częste używanie patelni w piekarniku może spowodować zmatowienie uchwytów.
Tak. W pełni zamknięta aluminiowa podstawa jest odpowiednia dla wszystkich typów kuchenek, od gazowych i elektrycznych po szklane i ceramiczne.
Przed pierwszym użyciem umyj naczynia w roztworze płynu do mycia naczyń Amway Home™ Dish Drops™ i octu, aby usunąć pozostałości olejów i środków polerujących. Po umyciu dokładnie spłukać.
Po każdym użyciu należy jak najszybciej umyć patelnię płynem do mycia naczyń Amway Home™ Dish Drops™ i gorącą wodą. Gdy patelnia jest gorąca, nie wolno jej narażać na kontakt z zimną wodą, aby uniknąć jej odkształcenia.
Na zewnętrznych powierzchniach nie należy używać żadnych czyścików z wełny stalowej, proszków ściernych ani czyścików Amway Home™ Scrub Buds™. Czyściki Amway Home™ Scrub Buds™ można stosować wyłącznie na wewnętrznej i dolnej części patelni.