Informacje ogólne

Przedstawiamy uniwersalny 4-elementowy zestaw rondli, który ułatwia gotowanie dzięki wytrzymałej konstrukcji.

 

Korzyści dla Ciebie

Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, umożliwiając duszenie mięs w celu uzyskania delikatnej konsystencji lub gotowania sosów. Poza podstawowymi funkcjami ten rondel otwiera świat możliwości kulinarnych, niezależnie od tego, czy smażysz, przyrządzasz potrawy sauté, czy redukujesz składniki, aby stworzyć kulinarne dzieła.

Dlaczego warto przetestować ten produkt?

  • Metoda gotowania Vitalok™ zatrzymuje w potrawach składniki odżywcze i smak.
  • Podstawa z płytą Optitemp™ zapewnia doskonałe rozprowadzanie ciepła, co zwiększa efektywność gotowania.
  • Wielowarstwowa konstrukcja ze stali nierdzewnej i aluminium.
  • Uchwyty odporne na wysoką temperaturę są ergonomiczne, co zapewnia komfort i łatwość obsługi.

Informacje o produkcie

Certyfikat NFC

Szczegóły

Główne cechy

2-litrowy rondel z pokrywką iCook
Idealny do przygotowywania zup i gotowania warzyw oraz owoców.

3-litrowy rondel z pokrywką iCook
3-litrowy rondel z pokrywką to dokładnie to, czego potrzebujesz do gotowania ryżu lub dużych warzyw, takich jak brokuły czy kalafior.

Sposób użycia

  • Przed użyciem 4-elementowego zestawu rondli należy rozgrzać kuchenkę do średniej temperatury.
  • Dodaj składniki i gotuj zgodnie z instrukcją przyrządzania potraw.
  • W celu uniknięcia uszkodzenia powłoki zapobiegającej przywieraniu należy używać przyborów drewnianych lub silikonowych.
  • Rondle należy myć ręcznie delikatnym detergentem oraz unikać stosowania środków ściernych.
  • W celu zachowania wysokiej jakości rondla przechowuj go w chłodnym, suchym miejscu.

Skład zestawu

Zestaw 4-elementowy zawiera:

  • 2-litrowy rondel z pokrywką
  • 3-litrowy rondel z pokrywką
Często zadawane pytania
Czy mogę włożyć naczynia iCook™ do zmywarki?

Tak, jednak nie zalecamy umieszczania naczyń w zmywarce, ponieważ różne substancje i gorące cykle suszenia mogą uszkodzić uchwyty/gałki, które nie są objęte gwarancją.

Jaka jest różnica między patelniami iCook™ a patelniami do smażenia sauté?

Patelnie iCook™ są pokryte powłoką zapobiegającą przywieraniu, a jednowarstwowy korpus z pochyłą krawędzią ułatwia zsuwanie z patelni potraw, takich jak omlety i naleśniki. Patelnie do smażenia sauté mają wykończenie ze stali nierdzewnej i wielowarstwowy korpus, dzięki czemu zapewniają lepsze rozprowadzanie ciepła.

Co to jest stal nierdzewna 18/10?

Patelnie iCook™ są wykonane ze stali nierdzewnej typu 304, które zawierają 18–20% chromu i 8–10% niklu, czyli 18/10.

Czy mogę włożyć naczynia iCook™ do piekarnika?

Naczynia iCook™ można stosować w piekarniku lub na płycie kuchennej. Patelnie można stosować w piekarniku w temperaturze do 204°C. Pamiętaj, że rzeczywista temperatura w piekarniku czasami znacznie odbiega od wskazywanej. Należy sprawdzić temperaturę za pomocą termometru do piekarnika. Patelni nie wolno używać do pieczenia, ponieważ temperatury mogą z łatwością przekraczać 260°C. Częste używanie patelni w piekarniku może spowodować zmatowienie uchwytów.

Czy mogę używać naczyń iCook™ na kuchence ceramicznej?

Tak. W pełni zamknięta aluminiowa podstawa jest odpowiednia dla wszystkich typów kuchenek, od gazowych i elektrycznych po szklane i ceramiczne.

Jak należy dbać o naczynia iCook™?

Przed pierwszym użyciem umyj naczynia w roztworze płynu do mycia naczyń Amway Home™ Dish Drops™ i octu, aby usunąć pozostałości olejów i środków polerujących. Po umyciu dokładnie spłukać.
Po każdym użyciu należy jak najszybciej umyć patelnię płynem do mycia naczyń Amway Home™ Dish Drops™ i gorącą wodą. Gdy patelnia jest gorąca, nie wolno jej narażać na kontakt z zimną wodą, aby uniknąć jej odkształcenia.
Na zewnętrznych powierzchniach nie należy używać żadnych czyścików z wełny stalowej, proszków ściernych ani czyścików Amway Home™ Scrub Buds™. Czyściki Amway Home™ Scrub Buds™ można stosować wyłącznie na wewnętrznej i dolnej części patelni.