Patelnie o nieprzywierających powierzchniach iCook stanowią niezbędne wyposażenie każdej kuchni. Patelnie zostały zaprojektowane i wyprodukowane we Włoszech. Posiadają najnowszej generacji powłokę zapobiegającą przywieraniu.
Nieprzywierająca trójwarstwowa powłoka powoduje uwalnianie cennych składników odżywczych z pożywienia i jest łatwa w zmywaniu. Błyskawicznie usuniesz z niej resztki ciasta naleśnikowego oraz jajecznicy.
Ergonomiczny uchwyt posiada wewnętrzne metalowe wzmocnienie, które zapobiega jego odłączeniu się od patelni wskutek termicznego uszkodzenia.
Odkryj na nowo radość przyrządzania zdrowych posiłków dzięki Patelniom o nieprzywierających powierzchniach iCook. Ciesz się przygotowywaniem pysznych dań z niewielką ilością oleju lub bez niego dla swojej rodziny i znajomych, niezależnie od tego, czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w kuchni, czy jesteś zawodowym kucharzem.
Odp.: Patelnia o nieprzywierającej powierzchni iCook jest wykonana w technologii Impact Bonding z dwuwarstwowym spodem. Korpus patelni jest wykonany z aluminium. Spód aluminiowego korpusu jest z obu stron pokryty warstwą stali nierdzewnej typu 430. Patelnia jest pokryta opatentowaną powłoką zapobiegającą przywieraniu. Uchwyty i gałki są wykonane z tworzywa fenolowego. Pokrywka jest wykonana z hartowanego szkła, a jej obręcz ze stali nierdzewnej typu 304.
Odp.: Szkło, które zostało rozgrzane do temperatury zbliżonej do temperatury mięknięcia i gwałtownie schłodzone w ściśle kontrolowanych warunkach, jest nazywane szkłem „hartowanym”. Proces ten eliminuje naprężenia w warstwach szkła, znacznie zwiększając jego wytrzymałość. Szklanej pokrywki nie należy kłaść na otwartym ogniu, ponieważ zmniejszy to jej odporność na rozbicie.
Odp.: Należy unikać nagłych zmian temperatury. Gdy patelnia jest gorąca, nie wolno jej narażać na kontakt z zimną wodą, aby uniknąć jej odkształcenia. Należy również unikać zbyt długiego podgrzewania pustej patelni, ponieważ może to spowodować uszkodzenie lub odbarwienie powłoki zapobiegającej przywieraniu.
Odp.: Nowe Patelnie o nieprzywierających powierzchniach iCook zostały zaprojektowane i wyprodukowane we Włoszech z użyciem najnowszych technologii tworzenia powłok zapobiegających przywieraniu. Nakładana plazmowo w bardzo wysokiej temperaturze tytanowa powłoka wzmacniająca zwiększa wytrzymałość powierzchni, dzięki czemu jest ona pięć razy bardziej odporna na ścieranie w porównaniu z poprzednią generacją iCook Patelni o nieprzywierających powierzchniach. Ponadto nowa pokrywka została zaprojektowana w taki sposób, aby można ją było odwrócić i umieścić w patelni bez stykania się gałki z powłoką wewnętrzną, co zapewnia większą oszczędność miejsca.