Informacje ogólne

Patelnia o nieprzywierającej powierzchni iCook™ z wytrzymałym systemem trzech powłok, łatwa w użytkowaniu i czyszczeniu.

Korzyści dla Ciebie

  • Nakładana plazmowo w bardzo wysokiej temperaturze tytanowa powłoka wzmacniająca zwiększa wytrzymałość powierzchni, dzięki czemu jest ona pięć razy bardziej odporna na ścieranie w porównaniu z poprzednią generacją iCook Patelni o nieprzywierających powierzchniach.
  • Trójwarstwowa powłoka zapobiegająca przywieraniu została wyprodukowana bez PFOA, ołowiu, kadmu ani niklu.
  • Patelnia o nieprzywierającej powierzchni iCook jest wykonana w technologii Impact Bonding z wytrzymałym dwuwarstwowym spodem pokrytym powłoką zapobiegającą przywieraniu.
  • Patelnia umożliwia przyrządzanie potraw z zastosowaniem niewielkiej ilości tłuszczu, a nawet bez jego użycia, dzięki czemu pomaga prowadzić zdrowy styl życia.
  • Patelnie i pokrywki idealnie do siebie pasują. Pokrywki można również odwrócić, co zapewnia oszczędność miejsca podczas przechowywania naczyń oraz pozwala uniknąć uszkodzenia powłoki zapobiegającej przywieraniu.

Zalety

Patelnie o nieprzywierających powierzchniach iCook stanowią niezbędne wyposażenie każdej kuchni. Patelnie zostały zaprojektowane i wyprodukowane we Włoszech. Posiadają najnowszej generacji powłokę zapobiegającą przywieraniu.

Nieprzywierająca powierzchnia powoduje szybkie uwalnianie cennych składników odżywczych z pożywienia i jest łatwa w zmywaniu. Błyskawicznie usuniesz z niej resztki ciasta naleśnikowego oraz jajecznicy.
Odkryj na nowo radość przyrządzania zdrowych posiłków dzięki Patelniom o nieprzywierających powierzchniach iCook. Ciesz się przygotowywaniem pysznych dań z niewielką ilością oleju lub bez niego dla swojej rodziny i znajomych, niezależnie od tego, czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w kuchni, czy jesteś zawodowym kucharzem.
Patelnia iCook o nieprzywierającej powierzchni jest wyposażona w dwa ergonomiczne uchwyty. Długi uchwyt posiada wewnętrzne metalowe wzmocnienie, które zapobiega jego odłączeniu się od patelni wskutek termicznego uszkodzenia.

Ciekawostki

  • Patelnia o nieprzywierającej powierzchni iCook jest wykonana w technologii Impact Bonding.
  • Składa się z dwóch trwale połączonych warstw ze stali nierdzewnej tworzących aluminiowy korpus kompatybilny z płytami indukcyjnymi.
  • Spód Patelni o nieprzywierającej powierzchni iCook nie odkształca się i pozostaje płaski przez cały czas smażenia, zapewniając optymalne rezultaty przyrządzania posiłków.
  • Powłoka zapobiegająca przywieraniu pozwala na bezpieczne gotowanie i smażenie w temperaturze do 230°C (czyli wyższej od typowej temperatury gotowania i smażenia).
  • Szklane pokrywki są wykonane ze szkła hartowanego odpornego na szok termiczny.
  • Zgłoszenie patentowe na wzór użytkowy w USA dla patelni i pokrywki  #D922131.
  • Zgłoszenie patentowe na wzór użytkowy w USA dla uchwytu nr 29/713176.
  • Przyznany patent na wzór użytkowy w USA dla uchwytu z metalowym wkładem i osłoną, numer patentu USA 7624893.
  • Do Patelni iCook o nieprzywierającej powierzchni dostępne są również części zamienne: długi i krótki uchwyt oraz pokrywka.
Szczegóły

Właściwości

  • Pięć razy bardziej odporne na ścieranie w porównaniu z poprzednią generacją iCook Patelni o nieprzywierających powierzchniach. Powodują szybkie uwalnianie cennych składników odżywczych z pożywienia i są łatwe w zmywaniu. Umożliwiają przyrządzanie potraw z zastosowaniem niewielkiej ilości tłuszczu, a nawet bez jego użycia, dzięki czemu pomagają prowadzić zdrowy styl życia.
  • Są wykonane z aluminium i stali, dzięki czemu pasują do większości typów kuchenek, w tym indukcyjnych. Aluminiowy korpus zapewnia doskonałe rozprowadzanie ciepła, co zapewnia szybkie i równomierne gotowanie potraw — nawet przy bocznych ściankach patelni.
  • Trójwarstwowa powłoka zapobiegająca przywieraniu zastosowana w Patelniach iCook została wyprodukowana bez ołowiu, kadmu, niklu ani PFOA.

Sposób użycia

  • Patelnia o nieprzywierającej powierzchni umożliwia przyrządzanie potraw z zastosowaniem niewielkiej ilości tłuszczu, a nawet bez jego użycia, dzięki czemu pomaga prowadzić zdrowy styl życia.
  • Patelnie są dostępne w dwóch rozmiarach, więc możesz wybrać produkt o średnicy dostosowanej do danej potrawy oraz ilości przyrządzanego jedzenia. Przygotujesz dokładnie tyle, ile chcesz — nic się nie zmarnuje!
  • Patelnie należy myć ręcznie, a następnie osuszyć ścierką do wycierania naczyń. Naczyń nie wolno myć w zmywarce, ponieważ spowoduje to zmatowienie uchwytów i może uszkodzić powłokę zapobiegającą przywieraniu.
  • Używaj patelni do smażenia tylko na małym lub średnim ogniu.
  • Patelnie i pokrywki idealnie do siebie pasują. Pokrywki można również odwrócić, co zapewnia oszczędność miejsca podczas przechowywania naczyń oraz pozwala uniknąć uszkodzenia powłoki zapobiegającej przywieraniu.
Często zadawane pytania
Pyt.: Jakie materiały są wykorzystywane do produkcji Patelni iCook o nieprzywierającej powierzchni?

Odp.: Patelnia o nieprzywierającej powierzchni iCook jest wykonana w technologii Impact Bonding z dwuwarstwowym spodem. Korpus patelni jest wykonany z aluminium. Spód aluminiowego korpusu jest z obu stron pokryty warstwą stali nierdzewnej typu 430. Patelnia jest pokryta opatentowaną powłoką zapobiegającą przywieraniu. Uchwyty i gałki są wykonane z tworzywa fenolowego. Pokrywka jest wykonana z hartowanego szkła, a jej obręcz ze stali nierdzewnej typu 304.

Pyt.: Czym nowe Patelnie o nieprzywierających powierzchniach iCook różnią się od poprzednich?

Odp.: Nowe Patelnie o nieprzywierających powierzchniach iCook zostały zaprojektowane i wyprodukowane we Włoszech z użyciem najnowszych technologii tworzenia powłok zapobiegających przywieraniu. Nakładana plazmowo w bardzo wysokiej temperaturze tytanowa powłoka wzmacniająca zwiększa wytrzymałość powierzchni, dzięki czemu jest ona pięć razy bardziej odporna na ścieranie w porównaniu z poprzednią generacją iCook Patelni o nieprzywierających powierzchniach. Ponadto nowa pokrywka została zaprojektowana w taki sposób, aby można ją było odwrócić i umieścić w patelni bez stykania się gałki z powłoką wewnętrzną, co zapewnia większą oszczędność miejsca.

Pyt.: Jakie właściwości i zalety mają pokrywki ze szkła hartowanego?

Odp.: Szkło, które zostało rozgrzane do temperatury zbliżonej do temperatury mięknięcia i gwałtownie schłodzone w ściśle kontrolowanych warunkach, jest nazywane szkłem „hartowanym”. Proces ten eliminuje naprężenia w warstwach szkła, znacznie zwiększając jego wytrzymałość. Szklanej pokrywki nie należy kłaść na otwartym ogniu, ponieważ zmniejszy to jej odporność na rozbicie.

Pyt.: Jaki wpływ na naczynia mają nagłe zmiany temperatury?

Odp.: Należy unikać nagłych zmian temperatury. Gdy patelnia jest gorąca, nie wolno jej narażać na kontakt z zimną wodą, aby uniknąć jej odkształcenia. Należy również unikać zbyt długiego podgrzewania pustej patelni, ponieważ może to spowodować uszkodzenie lub odbarwienie powłoki zapobiegającej przywieraniu.