Patelnie o nieprzywierających powierzchniach iCook stanowią niezbędne wyposażenie każdej kuchni. Patelnie zostały zaprojektowane i wyprodukowane we Włoszech. Posiadają najnowszej generacji powłokę zapobiegającą przywieraniu.
Nieprzywierająca powierzchnia powoduje szybkie uwalnianie cennych składników odżywczych z pożywienia i jest łatwa w zmywaniu. Błyskawicznie usuniesz z niej resztki ciasta naleśnikowego oraz jajecznicy.
Odkryj na nowo radość przyrządzania zdrowych posiłków dzięki Patelniom o nieprzywierających powierzchniach iCook. Ciesz się przygotowywaniem pysznych dań z niewielką ilością oleju lub bez niego dla swojej rodziny i znajomych, niezależnie od tego, czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w kuchni, czy jesteś zawodowym kucharzem.
Patelnia iCook o nieprzywierającej powierzchni jest wyposażona w dwa ergonomiczne uchwyty. Długi uchwyt posiada wewnętrzne metalowe wzmocnienie, które zapobiega jego odłączeniu się od patelni wskutek termicznego uszkodzenia.
Odp.: Patelnia o nieprzywierającej powierzchni iCook jest wykonana w technologii Impact Bonding z dwuwarstwowym spodem. Korpus patelni jest wykonany z aluminium. Spód aluminiowego korpusu jest z obu stron pokryty warstwą stali nierdzewnej typu 430. Patelnia jest pokryta opatentowaną powłoką zapobiegającą przywieraniu. Uchwyty i gałki są wykonane z tworzywa fenolowego. Pokrywka jest wykonana z hartowanego szkła, a jej obręcz ze stali nierdzewnej typu 304.
Odp.: Nowe Patelnie o nieprzywierających powierzchniach iCook zostały zaprojektowane i wyprodukowane we Włoszech z użyciem najnowszych technologii tworzenia powłok zapobiegających przywieraniu. Nakładana plazmowo w bardzo wysokiej temperaturze tytanowa powłoka wzmacniająca zwiększa wytrzymałość powierzchni, dzięki czemu jest ona pięć razy bardziej odporna na ścieranie w porównaniu z poprzednią generacją iCook Patelni o nieprzywierających powierzchniach. Ponadto nowa pokrywka została zaprojektowana w taki sposób, aby można ją było odwrócić i umieścić w patelni bez stykania się gałki z powłoką wewnętrzną, co zapewnia większą oszczędność miejsca.
Odp.: Szkło, które zostało rozgrzane do temperatury zbliżonej do temperatury mięknięcia i gwałtownie schłodzone w ściśle kontrolowanych warunkach, jest nazywane szkłem „hartowanym”. Proces ten eliminuje naprężenia w warstwach szkła, znacznie zwiększając jego wytrzymałość. Szklanej pokrywki nie należy kłaść na otwartym ogniu, ponieważ zmniejszy to jej odporność na rozbicie.
Odp.: Należy unikać nagłych zmian temperatury. Gdy patelnia jest gorąca, nie wolno jej narażać na kontakt z zimną wodą, aby uniknąć jej odkształcenia. Należy również unikać zbyt długiego podgrzewania pustej patelni, ponieważ może to spowodować uszkodzenie lub odbarwienie powłoki zapobiegającej przywieraniu.