Zestaw patelni do smażenia sauté iCook™ to gwarancja wielu lat wyjątkowej wydajności gotowania dzięki wysokiej jakości konstrukcji ze stali nierdzewnej 18/10 i skrupulatnemu wykonaniu. Idealnie nadaje się do przygotowywania lub podgrzewania sosów, a także do przygotowywania mniejszych porcji warzyw, kurczaka, ryb lub wołowiny. Oferuje wszechstronną funkcjonalność do różnorodnych zadań kulinarnych.
Dzięki metodzie gotowania Vitalok™ składniki odżywcze i smaki są skutecznie zachowywane, zapewniając zdrowe gotowanie. Płyta Optitemp™ zapewnia zoptymalizowane rozprowadzanie ciepła, co zwiększa efektywność przyrządzania potraw. Dzięki wykonaniu z wielowarstwowego aluminium i stali nierdzewnej trwałość i wydajność są bezproblemowo wkomponowane w konstrukcję. Ponadto uchwyty odporne na wysoką temperaturę zostały zaprojektowane z myślą o ergonomicznym i bezpiecznym posługiwaniu się naczyniem, co zapewnia przyjemne doświadczenia od początku do końca.
Certyfikat NFC
Mała 1,5-litrowa patelnia do smażenia sauté z pokrywką iCook
Używaj jako małej patelni z długim uchwytem do smażenia i podsmażania potraw oraz przygotowywania dań owocowych i warzywnych.
Duża 2,5-litrowa patelnia do smażenia sauté z pokrywką iCook
Używaj jako patelnię do smażenia lub jako patelnię do smażenia sauté, jeśli ilość oleju jest ograniczona. Nadaje się również do przygotowywania wątróbki, drobiu (w kawałkach) i innych kawałków mięsa w soku własnym poprzez pieczenie lub duszenie bez użycia oleju.
Mała pokrywka kopułkowa iCook
Pokrywka kopułkowa może być używana podczas gotowania większych potraw, takich jak cały kurczak. Może być również używana jako baza do gotowania wielodaniowego. Może być stosowana jako podstawa do talerza, patelni lub talerza, na którym podawany jest posiłek.
Zestaw 5-elementowy zawiera:
Naczynia iCook™ można stosować w piekarniku lub na płycie kuchennej. Patelnie można stosować w piekarniku w temperaturze do 204°C. Pamiętaj, że rzeczywista temperatura w piekarniku czasami znacznie odbiega od wskazywanej. Należy sprawdzić temperaturę za pomocą termometru do piekarnika. Patelni nie wolno używać do pieczenia, ponieważ temperatury mogą z łatwością przekraczać 260°C. Częste używanie patelni w piekarniku może spowodować zmatowienie uchwytów.
Patelnie iCook™ są pokryte powłoką zapobiegającą przywieraniu, a jednowarstwowy korpus z pochyłą krawędzią ułatwia zsuwanie z patelni potraw, takich jak omlety i naleśniki. Patelnie do smażenia sauté mają wykończenie ze stali nierdzewnej i wielowarstwowy korpus, dzięki czemu zapewniają lepsze rozprowadzanie ciepła.
Przed pierwszym użyciem umyj naczynia w roztworze płynu do mycia naczyń Amway Home™ Dish Drops™ i octu, aby usunąć pozostałości olejów i środków polerujących. Po umyciu dokładnie spłukać.
Po każdym użyciu należy jak najszybciej umyć patelnię płynem do mycia naczyń Amway Home™ Dish Drops™ i gorącą wodą. Gdy patelnia jest gorąca, nie wolno jej narażać na kontakt z zimną wodą, aby uniknąć jej odkształcenia.
Na zewnętrznych powierzchniach nie należy używać żadnych czyścików z wełny stalowej, proszków ściernych ani czyścików Amway Home™ Scrub Buds™. Czyściki Amway Home™ Scrub Buds™ można stosować wyłącznie na wewnętrznej i dolnej części patelni.
Tak, jednak nie zalecamy umieszczania naczyń w zmywarce, ponieważ różne substancje i gorące cykle suszenia mogą uszkodzić uchwyty/gałki, które nie są objęte gwarancją.
Patelnie iCook™ są wykonane ze stali nierdzewnej typu 304, które zawierają 18–20% chromu i 8–10% niklu, czyli 18/10.
Tak. W pełni zamknięta aluminiowa podstawa jest odpowiednia dla wszystkich typów kuchenek, od gazowych i elektrycznych po szklane i ceramiczne.