Informacje ogólne

Nutrilite™ All Plant Protein dostarcza wysokiej jakości białka roślinnego, dzięki czemu zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na ten składnik oraz zapewnia dodatkowy zastrzyk energii*. 

Zalety

Białka są nazywane budulcem życia, ponieważ występują w każdej komórce organizmu, gdzie naprawiają uszkodzenia i biorą udział w procesie budowy nowych komórek. Podobnie jak rama stanowi główny element nośny roweru, tak białka pełnią funkcję podstawowego materiału budulcowego mięśni i kości. Jednak nadwyżka białek nie jest magazynowana w organizmie, dlatego należy je regularnie dostarczać wraz z pożywieniem. Jeśli Twoim głównym źródłem białka są mleko, jaja, ser i czerwone mięso, jesteś wegetarianinem bądź też stosujesz specjalną dietę, możesz nie dostarczać z pożywieniem odpowiedniej ilości białka.

Nutrilite™ All Plant Protein to zrównoważona i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych źródeł białka, zawierająca wszystkie dziewięć aminokwasów egzogennych, które mają dobroczynny wpływ na zdrowie. Nutrilite™ All Plant Protein jest bardzo wygodny i łatwy w stosowaniu, ponieważ może być dodawany do potraw i napojów, a przy tym nie zmienia ich smaku. Spróbuj wymieszać łyżkę proszku tego suplementu ze smoothie wypijanym po zakończeniu treningu.

 

Warto wiedzieć

  • Jedna porcja zawiera mniej niż 0,5 g tłuszczu.
  • Lekkostrawny.
  • Produkt nie zawiera sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów.
  • Niektóre rodzaje produktów spożywczych są bogatym źródłem białka, lecz jednocześnie zawierają dużo cholesterolu, tłuszczów nasyconych, soli i kalorii. Nutrilite™ All Plant Protein to alternatywa dla tego typu produktów, pozyskiwana z soi, pszenicy i grochu.
  • Jedna łyżka stołowa zawiera 8 gram białka. Każdy z nas potrzebuje przynajmniej 0,83 g białka na kilogram masy ciała dziennie. Oznacza to, że osoba o wadze 60 kg potrzebuje około 50 g białka dziennie.*
  • Preparat można łatwo dodawać do ciepłych lub zimnych potraw i napojów — nie ma wpływu na ich smak. Warto wypróbować go ze smoothie wzmacniającym witalność, orzeźwiającym koktajlem migdałowym lub smoothie wiosenna detoksykacja?
  • Dostarcza zbilansowaną ilość wszystkich dziewięciu aminokwasów egzogennych. Aminokwasy egzogenne to aminokwasy, których organizm nie jest w stanie sam wyprodukować. Są to histydyna, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, fenyloalanina, treonina, tryptofan i walina.
  • Odpowiedni dla wegetarian.
  • Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

* Białko wspomaga utrzymanie prawidłowego stanu kości i masy mięśniowej. https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/120209.

Charakterystyka

  • Preparat All Plant Protein zawiera całkowicie naturalne białko niemalże w całości pozbawione tłuszczu.
  • All Plant Protein dostarcza organizmowi wysokiej jakości białka oraz zbilansowanej mieszanki dziewięciu aminokwasów.
  • Jedna porcja All Plant Protein dostarcza 8 g białka na porcję o wadze 10 g. Stanowi zdrową alternatywę dla tradycyjnych źródeł białka, takich jak czerwone mięso, sery, jaja i pełnotłuste mleko.
  • Składniki pochodzące z naturalny źródeł białka: soi, pszenicy i grochu.
  • Preparat może być dodawany do potraw i napojów – nie ma wpływu na ich smak.
  • Nie zawiera sztucznych substancji słodzących, barwników, aromatów i konserwantów.
Szczegóły

Sugerowany sposób użycia

  • Osoby, które nie spożywają odpowiedniej ilości mleka, mięsa, sera lub innych pokarmów bogatych w białko.
  • Osoby, które dużo ćwiczą.
  • Osoby, dla których ważny jest poziom kalorii i tłuszczu.
  • Osoby, które nie spożywają regularnie posiłków, spożywają małe porcje lub czują, że powinny spożywać więcej białka.
  • Dzieci powyżej 3. roku życia, młodzież, osoby starsze, kobiety w ciąży i karmiące piersią – wszyscy, którym potrzebna jest większa dawka białka.

Zalecane spożycie

Wedle potrzeb dodać jedną kopiastą łyżkę stołową* (około 10 g) proszku do mleka lub innych napojów. Mieszać energicznie w szczelnie zamkniętym pojemniku przez jedną minutę. Proszek można dodawać również do płatków z mlekiem, zup, sałatek i innych potraw.

Dodatkowe rady

Produkt niezalecany dla dzieci poniżej 3. roku życia. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Równie ważne jest przestrzeganie zróżnicowanej, zbilansowanej odżywczo diety oraz zdrowy tryb życia.

Składniki

 
ŚREDNIA ZAWARTOSĆ  W PORCJI (10 g)  W 100 g
Wartość energetyczna 170 KJ/40 Kcal 1700 KJ/400 Kcal
Tłuszcz 0,48 g 4,8 g
  w tym kwasy tłuszczowe  nasycone (kwasy nasycone)  0,06 g 0,6 g
Węglowodany 0,32 g 3,2 g
  w tym cukry 0 g 0 g
Białko 8 g 80 g
Sól 0,23 g 2,3 g
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna 390 mg 3900 mg
Leucyna 660 mg 6600 mg
Lizyna 510 mg 5100 mg
Metionina i cysteina 220 mg 2200 mg
Fenyloalanina i tyrozyna 750 mg 7500 mg
Treonina 310 mg 3100 mg
Tryptofan 120 mg 1200 mg
Walina 400 mg 4000 mg
Histydyna 210 mg 2100 mg