Ważne jest przestrzeganie zróżnicowanej, zbilansowanej odżywczo diety oraz zdrowy tryb życia.
Kwasy tłuszczowe omega-3, takie jak DHA, powinny stanowić ważny element zdrowej diety dzieci. Niestety organizm nie jest w stanie wytwarzać ich w wystarczających ilościach. Ryby, podobnie jak owoce morza, są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, jednak często są nielubiane przez dzieci. Dlatego rodzice szukają smacznych alternatyw. Nutrilite Kids Omega-3 są suplementem kwasów omega-3 z olejem rybnym, który wspomaga prawidłowy wzrost kości u dzieci w pyszny sposób oraz zawiera witaminę D. Tabletki zawierają wysokiej jakości składniki i olej rybny pozyskiwany ze zrównoważonego źródła.
Nie zawiera substancji słodzących ani konserwantów. Zawiera barwniki pochodzenia naturalnego. Zawiera naturalne aromaty.
Nutrilite Kids Omega-3 mają wiele zalet, na przykład:
Produkt zawiera olej rybny pozyskiwany ze zrównoważonych źródeł, z certyfikatem organizacji „Friends of the Sea” (organizacja Friends of the Sea chroni oceany poprzez inicjatywy ochronne oraz wydawanie certyfikatów dla zrównoważonych produktów i usług; https://friendofthesea.org/).
Ważne jest przestrzeganie zróżnicowanej, zbilansowanej odżywczo diety oraz zdrowy tryb życia.
Olej rybny 27%, woda, sacharoza, trehaloza***, żelatyna (wołowa), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), regulator kwasowości (cytrynian trisodowy), naturalny aromat, kwas (kwas cytrynowy), przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, alfa-tokoferol, palmitynian askorbylu), barwnik (ekstrakt z papryki), olej słonecznikowy, średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, witamina D (cholekalcyferol), olej rzepakowy, substancja przeciwpieniąca (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych).
***Trehaloza jest źródłem glukozy
Wartość odżywcza
ZALECANE SPOŻYCIE: Dzieci w wieku 4 lat i starsze: jedna żelka dziennie
ZAWARTOŚĆ | Porcja dzienna (1 żelka) | % NRV** |
---|---|---|
Witamina D | 4 µg | 80 |
Kwasy tłuszczowe omega-3 | 288 mg | - |
EPA (kwas eikozapentaenowy) | 45 mg | - |
DHA (kwas dokozaheksaenowy) | 215 mg | - |
** % Referencyjnych wartości spożycia